Tervehdys!

Olen Johanna Kujansuu, kennel Cardolanin kasvattaja. Perheeseeni kuuluu mieheni, 7-, 6- ja 3-vuotiaat lapset sekä 15-vuotias Hero-russeli. Maisa-pinserimme jouduimme päästämään autuaammille metsästysmaille helmikuussa.

Olen lähes koko ikäni elänyt koirien parissa. Lapsuudenkodissani ja sukulaisillani oli seka- ja puhdasrotuisia koiria, jotka olivat rakkaita lemmikkejä ja jotkut myös verrattomia metsästysapureita. Kun muutin yksin asumaan, hankin vuoden vanhan working russeli Heron. Heron kanssa innostuin harrastamaan agilitya. Hero oli agilityssä todella hyvä, kuuliainen ja vauhdikas pakkaus. Herolla olisi ollut rahkeita vaikka mihin, mutta ns. sekarotuisuutensa vuoksi sen kanssa ei voinut osallistua esimerkiksi SM-kisoihin. Kilpailimme kuitenkin mini3-luokassa.

Opiskeluaikoinani työskentelin opiskelujen ohessa Musti ja Mirrissä Tampereella usean vuoden ajan. Tällöin opin huomattavasti lisää koirien ruokinnasta, hoidosta ja harrastusvälineistä yms. Sain tavata monenmoisia koiria ja koiranomistajia sekä kuulla lukemattomia tarinoita näiden yhteiselon ihanuuksista ja kurjuuksista.

Vuonna 2003 saimme mieheni kanssa, toivottuna häälahjana, Maisa-pinserin. Heron tapaan Maisa oli kodinvaihtaja, mutta vain 1/2-vuotias. Maisan kanssa harrastin ja kokeilin useita lajeja, niin agilitya, tokoa, metsäjälkeä, rauniokoiratoimintaa kuin näyttelyitäkin. Mikään koira ei ole opettanut meille niin paljon koirien käyttäytymisestä ja toimintalogiikasta kuin rakas Maisa.

Hyvä ystäväni ryhtyi aikoinaan kasvattamaan jackrussellinterriereitä ja sitä touhua sivusta seuratessani syttyi itsellenikin kipinä kasvatustyöhön. Suoritin vuonna 2004 sekä kasvattajan perus- että jatkokurssin. Onnekseni Maisa osoittautui kasvatukseen sopivaksi yksilöksi ja pystyin toteuttamaan haaveeni. Täten ensimmäinen Cardolanin pinseripentue syntyi vuonna 2006. Sen jälkeen oli kahden kaksijalkaisen vuoro tulla maailmaan, kunnes vuonna 2010 syntyi kennelini toinen pentue. Vuonna 2011 oli puolestaan kolmannen lapsemme aika syntyä.

Koiraharrastukseni ovat olleet melko minimissä viime vuosina, sillä aika on kulunut lasten parissa ja omat koiramme ovat olleet jo tovin eläkeläisiä. Pinserit ry:n jalostustoimikunnassa toimin kuitenkin 04/2011 - 12/2012 välisenä aikana. Nyt lapsemme ovat jo hieman isompia ja on hyvä aika jatkaa kasvatustyötä. Tulevasta pinseripentueesta jää yksi pikku pinsku kotiin uudeksi perheenjäseneksi, jonka kanssa aktiivinen harrastaminenkin on jälleen mahdollista.

Johanna, Kennel Cardolan
--------------------
www.cardolan.info
johanna(at)cardolan.info
050 5838 391

© Kennel Cardolan 2005-2015 - www.cardolan.info - johanna(a)cardolan.info